O αντιναύαρχος Χάρβαρντ που απέρριψε πρόταση του Τραμπ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

O αντιναύαρχος Χάρβαρντ που απέρριψε πρόταση του Τραμπ.

  • Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο αντιναύαρχος ε.α. Ρόμπερτ Χάρβαρντ απέρριψε την πρόσκληση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο επόμενος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Η πρόσκληση στον... Χάρβαρντ έγινε μετά την αποπομπή του Μάικλ Φλιν από τον Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος είχε εξαπατήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για το περιεχόμενο συζητήσεών του με τον ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ.

"Το θέμα είναι, δεν είπε στον αντιπρόεδρό μας το σωστό, και μετά είπε ότι δεν θυμάται. Όπως και να έχει, δεν ήταν με ευχαρίστησε αυτό", είπε ο Τραμπ, εξηγώντας γιατί τον απέλυσε.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο στον Λευκό Οίκο, ο Χάρβαρντ αναφέρθηκε σε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους ως αιτίες απόρριψης της πρόσκλησης. Ο Χάρβαρντ εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Lockheed Martin.
AdTech Ad

Δύο πηγές εν γνώσει του θέματος είπαν ότι ο Χάρβαρντ απέρριψε την πρόσκληση εν μέρει γιατί ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα. Αυτό τον βρήκε αντίθετο με τον Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει στην αναπληρώτρια σύμβουλο του Φλιν, Κ. Τ. Μακφάρλαντ, ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση της.

Νωρίτερα, ο Τραμπ, αναφερόμενος προφανώς στον Χάρβαρντ, είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια μιας προεδρικής συνέντευξης τύπου, "Έχω κάποιον που νομίζω ότι θα είναι εξαιρετικός για τη θέση αυτή" του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.
Bookmark and Share