Το ...παλιό smartphone του Trump προκαλεί ανησυχία σε γερουσιαστές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Το ...παλιό smartphone του Trump προκαλεί ανησυχία σε γερουσιαστές


  • Δύο Αμερικανοί γερουσιαστές ζήτησαν να τους δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο τηλέφωνο του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, στην περίπτωση που συνεχίσει να χρησιμοποιεί το παλιό του smartphone, όπως άλλωστε το επιβεβαιώνουν πολλοί.


«Ο Τραμπ έλαβε ένα.. ασφαλές και κωδικοποιημένο smartphone για προσωπική χρήση την 20ή Ιανουαρίου ή νωρίτερα; Κι εφόσον ναι, θα το χρησιμοποιήσει;» διερωτήθηκε σήμερα στο Twitter ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Τομ Κάρπερ.

Ο Τομ Κάρπερ και μια άλλη γερουσιαστής των Δημοκρατικών, η Κλαίρ Μακάσκιλ, χθες Δευτέρα έδωσαν στη δημοσιότητα μια επιστολή που απευθύνεται στην κυβέρνηση Τραμπ και με την οποία ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο κινητό Android του προέδρου, που ενδεχομένως είναι παλιάς τεχνολογίας και χρησιμοποιεί για να γράφει και να στέλνει μηνύματα στο Twitter.

«Εάν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον πρόεδρο να μπορεί να επικοινωνεί μέσω της ηλεκτρονικής οδού, είναι επίσης σημαντικό να το κάνει με ασφαλή τρόπο, που θα εγγυάται την προστασία των προεδρικών αρχείων» επισημαίνεται σε αυτήν την επιστολή με ημερομηνία 9η Φεβρουαρίου, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Τζον Κέλι και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Μάικλ Ρότζερς.

«Το να έχει κανείς τη δυνατότητα να υποκλέψει ένα smartphone που χρησιμοποιεί ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» τονίζεται στην επιστολή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγάγει σε μείζον θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας την «απροσεξία» της αντιπάλου του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον αναφορικά με το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο.

Οι New York Times έγραψαν τον Ιανουάριο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να χρησιμοποιεί το παλιό του τηλέφωνο την ώρα παρότι του δόθηκε ένα ασφαλές τηλέφωνο μετά την ορκωμοσία του.
Bookmark and Share