Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τη «μεταναστευτική απαγόρευση» του Trump - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τη «μεταναστευτική απαγόρευση» του Trump


  • Ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε η ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες από επτά μουσουλμανικές χώρες


Ομοσπονδιακή δικαστής στη Βιρτζίνια απέρριψε την αμφιλεγόμενη απαγόρευση της... μετανάστευσης από επτά μουσουλμανικές χώρες, που αποτελεί την πρώτη απόφαση του Donald Trump ως προέδρου των ΗΠΑ.
Η δικαστής Leonie Μ. Brinkema αποφάνθηκε ότι το εκτελεστικό διάταγμα πιθανόν παραβιάζει την προστασία της πρώτης τροπολογίας για την ελευθερία της θρησκείας.
«Ακριβώς όπως το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο κόσμος δεν γίνεται καινούργιο κάθε πρωί, έτσι και «ένα άτομο δεν γίνεται ολοκαίνουργιο απλά με την ορκωμοσία του γραφείου», έγραψε η Brinkema στην απόφασή της.
Η ''μουσουλμανική απαγόρευση'' ήταν ένα κεντρικό στοιχείο της εκστρατείας του Trump για μήνες, και τα δελτία Τύπου ακόμα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του πολύ πριν από τις αμερικανικές εκλογές, σημείωσε στην απόφασή η Brinkema
Αναφερόταν σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας Trump από 7 Δεκεμβρίου 2015 περί «έκκλησης για μια συνολική και πλήρη διακοπή των ταξιδιών των μουσουλμάνων που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η απόφαση Brinkema, η οποία ισχύει μόνο για την Πολιτεία της Βιρτζίνια, ακολουθεί την απόφαση του ομοσπονδιακού εφετείου.
Ο Trump έχει δηλώσει ότι θα εφεσιβάλει την ομοσπονδιακή απόφαση και, ενδεχομένως, να εκδώσει ένα καινούργιο διάταγμα.
Η Brinkema είπε ότι η διοίκηση Trump δεν έχει κανένα «ίχνος αποδεικτικών στοιχείων» για να δικαιολογήσει την απαγόρευση.
«Μέγιστη ισχύς δεν σημαίνει απόλυτη εξουσία», έγραψε. «Κάθε προεδρική δράση πρέπει να συμμορφώνεται με τα όρια που καθορίζονται από την αντιπροσωπεία του Κογκρέσου και τους περιορισμούς του Συντάγματος», συνέχισε.
Bookmark and Share