Έτοιμη να παραλάβει τα 14 ελληνικά αεροδρόμια η Fraport - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Έτοιμη να παραλάβει τα 14 ελληνικά αεροδρόμια η Fraport

  • Η Fraport Greece ανακοίνωσε στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 620 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την εν λόγω αύξηση, το συνολικό...μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια ευρώ. Όλοι οι σχετικοί φόροι έχουν ήδη καταβληθεί στο Δημόσιο.

Παράλληλα, η Fraport Greece κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ τις συμβάσεις χρηματοδότησης που συνήψε με τις Τράπεζες, προκειμένου αυτές να ελεγχθούν και να εγκριθούν από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Η καταβολή προς το ελληνικό δημόσιο με την παράδοση των αεροδρομίων του εφάπαξ τιμήματος της παραχώρησης (1,234 δισεκατομμύρια ευρώ) και η χρηματοδότηση των επενδύσεων, που θα πραγματοποιήσει η Fraport Greece μέχρι το 2020 σε αερολιμενικές υποδομές και στην ανάπτυξη των αεροδρομίων (πάνω από 330 εκατ. ευρώ) διασφαλίζονται πλήρως από τα ίδια κεφάλαια και από τις παραπάνω τραπεζικές χρηματοδοτήσεις.

Η Fraport Greece, ενόψει της ανάληψης της διαχείρισης των 14 αεροδρομίων, έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει ακόμη στις απαραίτητες προσλήψεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα αεροδρόμια και στην εκπαίδευσή του, αλλά και στην εγκατάσταση νέων υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την αναβάθμιση των λειτουργειών των αεροδρομίων. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού των αεροδρομίων, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων έχει ήδη συμφωνηθεί και συμβολαιοποιηθεί. Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα 14 αεροδρόμια από το Πυροσβετικό Σώμα. Aνάλογες συμβάσεις έχουν υπογραφεί με το Λιμενικό Σώμα αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Bookmark and Share