Στον «αέρα» 90 χιλιάδες ασφαλισμένοι λόγω «κενού» στον ΕΦΚΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στον «αέρα» 90 χιλιάδες ασφαλισμένοι λόγω «κενού» στον ΕΦΚΑ

  • Οι 60.000 ήταν μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση για την οποία έκοβαν δελτίο παροχής υπηρεσιών.
  • Εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της απαιτούμενης εγκυκλίου για τον καθορισμό των εισφορών τους.

Στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 90.000 ασφαλισμένοι δυο 24ωρα πριν από την εκπνοή της παράτασης για την πληρωμή των...ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την «Καθημερινή», καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Πρόκειται για 60.000 μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία έκοβαν δελτίο παροχής υπηρεσιών. Εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της απαιτούμενης εγκυκλίου για τον καθορισμό των εισφορών τους.

Οι υπόλοιποι είναι 31.000 μισθωτοί μηχανικοί, οι οποίοι διέθεταν μπλοκάκι το 2015 δεν εμφανίζονται στο σύστημα καθώς δεν έχει διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να έχουν ενεργό δελτίο.

Εκκρεμότητες υπάρχουν και με τους έμμισθους δικηγόρους, καθώς δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πάγια αντιμισθία και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα πακέτα κάλυψης, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν εισφορές που δεν θεωρούν σωστές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, 628.000 ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες είχαν καταβάλει τις εισφορές Ιανουαρίου, με τα έσοδα από τους μη μισθωτούς να προσεγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η εισπραξιμότητα ανέρχεται σε 50 με 55% ενώ κατά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου ο στόχος ήταν να φτάσει στο 70 με 75%, αυξάνοντας τον κίνδυνο δημοσιονομικής απόκλισης.
Bookmark and Share