Συζητούν και για προληπτικό(!) κόφτη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Συζητούν και για προληπτικό(!) κόφτη..


  • Σε αντίθεση με τον "κόφτη" ο οποίος λειτουργεί απολογιστικά, δηλαδή τον Απρίλιο κάθε έτους διαπιστώνεται αν έχει επιτευχθεί ο στόχος για το προηγούμενο έτος,ο νέος μηχανισμός θα λειτουργεί προληπτικά(!), δηλαδή στο τέλος ενός έτους θα γίνεται πρόβλεψη για το επόμενο και θα ενεργοποιούνται αντίστοιχα μέτρα και αντίμετρα.

Ενα νέο μηχανισμό διαρκούς δημοσιονομικής διόρθωσης που θα... αντικαταστήσει τον "κόφτη" και ο οποίος βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης περιέγραψε κορυφαίος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου που συμμετέχει ενεργά στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Ειδικότερα, σε αντίθεση με τον "κόφτη" ο οποίος λειτουργεί απολογιστικά, δηλαδή τον Απρίλιο κάθε έτους διαπιστώνεται αν έχει επιτευχθεί ο στόχος για το προηγούμενο έτος, ο νέος μηχανισμός θα λειτουργεί προληπτικά, δηλαδή στο τέλος ενός έτους θα γίνεται πρόβλεψη για το επόμενο και θα ενεργοποιούνται αντίστοιχα μέτρα και αντίμετρα.
"Στο πακέτο των μέτρων θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα. Εάν ξεπεράσουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα. Εάν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα" δήλωσε ο αξιωματούχος. Ουσιαστικά το κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε έναν νέο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης στο καλάθι του οποίου θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα.
Ο ίδιος παράγων είπε ότι μέσα στο παζλ των θετικών μέτρων θα περιλαμβάνονται και τα κονδύλια για την ενίσχυση της απασχόλησης. .
Bookmark and Share