Λεπέν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση... θα πεθάνει. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Λεπέν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση... θα πεθάνει.


  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον, δήλωσε η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε προεκλογική της συγκέντρωση, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα αντικατασταθεί από την «Ευρώπη των λαών».

«Η Ευρωπαϊκή...  Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον» υπογράμμισε η Λεπέν, προκαλώντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

«Θα αλλάξουμε με στόχο μια άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που επλήγη από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της (και θα εξελιχθεί) στην Ευρώπη των λαών και των… εθνών» δήλωσε,

AdTech Ad
Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επιχείρησε επίσης να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους σχετικά με τα σχέδιά της να εγκαταλείψει η Γαλλία την ευρωζώνη, επισημαίνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien και δημοσιεύτηκε σήμερα ότι η έξοδος από τη νομισματική ένωση «δεν θα προκαλέσει χάος».

Εντούτοις, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.
Bookmark and Share