«Αγκάθι» για την αξιολόγηση η ΔΕΗ, ενώ η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει απεργίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

«Αγκάθι» για την αξιολόγηση η ΔΕΗ, ενώ η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει απεργίες

  • Σύμφωνα με πληροφορίες», οι πιστωτές έχουν ζητήσει την πώληση του 40% του λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού δυναμικού της ΔΕΗ.

 Σε ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» της...διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση αναδεικνύεται η ΔΕΗ, καθώς οι θεσμοί φαίνεται να επιμένουν στην πώληση σημαντικού αριθμού μονάδων ώστε να ανοίξει η αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι πιστωτές έχουν ζητήσει την πώληση του 40% του λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού δυναμικού της ΔΕΗ, χωρίς μάλιστα να επιτρέπεται στην εταιρεία να συμμετέχει στα νέα σχήματα που θα προκύψουν από την ιδιωτικοποίηση των μονάδων.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ θέλουν να εξετάζεται ακόμα και η πώληση σύγχρονων μονάδων.

Το διαφαινόμενο πωλητήριο προκάλεσε την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, η οποία προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο πρόεδρος του συνδικάτου διαμήνυσε πως οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργίες κατά των πωλήσεων.

Ο Γιώργος Αδαμίδης επιβεβαίωσε την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων, όχι όμως υδροηλεκτρικών σε αυτή τη φάση.

Ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε στο ΑΜΠΕ ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί το χαρτοφυλάκιο που θα πουληθεί, ενώ επισήμανε πως όποια λύση συμφωνηθεί θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή..

Κάλεσε σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις τους φορείς της κοινωνίας, τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «όπως έγινε και το 2014».
Bookmark and Share