Κομισιόν: Αν θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε. μια ανεξάρτητη Σκωτία, τότε θα πρέπει να υποβάλει υποψηφιότητα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κομισιόν: Αν θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε. μια ανεξάρτητη Σκωτία, τότε θα πρέπει να υποβάλει υποψηφιότητα..

Η τεράστια σημασία της Σκωτίας για το Ηνωμένο Βασίλειο με αριθμούς..
 
 
  • «Ναι, το δόγμα Barroso συνεχίζει να ισχύει, είναι σαφές», δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν.


Αν θέλει να ενταχθεί στην..Ευρωπαϊκή Ένωση η ανεξάρτητη Σκωτία, τότε θα πρέπει να υποβάλει υποψηφιότητα.
Αυτό επιβεβαίωσε η Κομισιόν, μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, ότι θα διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αναλυτικότερα, σε περίπτωση που η Σκωτία αποφασίσει να αποσχιστεί και να κηρύξει την ανεξαρτησία της, τότε, αν θέλει να είναι μέλος της Ε.Ε., θα πρέπει να βάλει υποψηφιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit η Σκωτία είχε ταχθεί κατά πλειοψηφία κατά.
Η Κομισιόν υπενθύμισε, ουσιαστικά, ότι εξακολουθεί να ισχύει η θέση που είχε διατυπώσει ο πρώην πρόεδρος της, ο Jose Manuel Barroso, πριν από το προηγούμενο δημοψήφισμα, το 2014: μια ανεξάρτητη Σκοτία θα χρειαζόταν να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να γίνει κράτος μέλος της ΕΕ.
«Ναι, το δόγμα Barroso συνεχίζει να ισχύει, είναι σαφές», δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στη διαδικασία εισδοχής νέων κρατών μελών.
Σημειώνεται ότι η Sturgeon θέλει να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.
Bookmark and Share