"Δεν αντιπαθώ τους Έλληνες, αλλά μόνο αν ήμουν η... Μητέρα Τερέζα θα ασκούσα λιγότερες πιέσεις! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

"Δεν αντιπαθώ τους Έλληνες, αλλά μόνο αν ήμουν η... Μητέρα Τερέζα θα ασκούσα λιγότερες πιέσεις!

  • «Δεν είναι ότι δε συμπαθώ τους Έλληνες, αλλά θα έπρεπε να έχω τον χαρακτήρα της Μητέρας Τερέζας για να ασκώ ηπιότερες πιέσεις για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων».

Με αυτή τη δήλωση θέλησε να υπογραμμίσει την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ο ίδιος επανέλαβε την...άποψη ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι οικονομικά απαραίτητη, άποψη η οποία τον φέρνει σε ευθεία σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Deloitte στη Γερμανία, ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθείται στις διασώσεις κρατών στην Ευρωζώνη «οικονομικά επιτυχή, αλλά πολιτικά προβληματική».
Με το βλέμμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Schaeuble ανέφερε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας νομοθέτησε πολιτικές βιωσιμότητας, που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί η λήψη νέων δανείων κατά την επομένη κοινοβουλευτική περίοδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα πιο σημαντικά ανεπίλυτα προβλήματα αυτή τη στιγμή είναι να κλείσουν τα διεθνή φορολογικά παραθυράκια.
Ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνα κοντά στην επιστροφή των εθνικών συνόρων.
Σε σύντομο σχόλιό του για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Schaeuble επισήμανε την ανάγκη οι ζημιές, λόγω Brexit, να είναι οι μικρότερες δυνατές και για τις δύο πλευρές.
Bookmark and Share