Συλλήψεις αρχαιοκαπήλων σε Σέρρες και Τρίκαλα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Συλλήψεις αρχαιοκαπήλων σε Σέρρες και Τρίκαλα



  • Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο στο οποίο έγινε η λαθρανασκαφή και βρέθηκαν τα δυο αγαλματίδια



Πριν από.. λίγες ημέρες είχαν συλληφθεί στη Μακεδονία δυο αρχαιοκάπηλοι ηλικίας 58 και 72 χρόνων, έχοντας μέσα στο όχημα που επέβαιναν ανιχνευτές μετάλλων και ένα χάλκινο αγαλματίδιο που προερχόταν από λαθρανασκαφές. Την Τετάρτη συνελήφθη στις Σέρρες και ο 69χρονος από τον οποίο το είχαν αγοράσει!

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον αναζητούσαν, τον εντόπισαν στο σπίτι του και το έκαναν φύλλο και φτερό στο πλαίσιο της έρευνας. Έτσι, ανακάλυψαν κρυμμένο στην αποθήκη ένα δεύτερο χάλκινο αγαλματίδιο ύψους 22,5 εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε και εξετάστηκε από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου.

Ο 69χρονος κρατείται για να απολογηθεί στον ανακριτή, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο στο οποίο έγινε η λαθρανασκαφή και βρέθηκαν τα δυο αγαλματίδια.

*** Και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. δυο Έλληνες ηλικίας 66 και 62 χρόνων, οι οποίοι κυκλοφορούσαν μέρα- μεσημέρι με έναν αυτοσχέδιο ανιχνευτή μετάλλων στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν! Μάλιστα, είχαν πάνω τους πέντε αρχαία νομίσματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και παραδόθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων για να χρονολογηθούν και να εξακριβωθεί η προέλευσή τους. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
Bookmark and Share