Έξαλλος ο Κιμ Γιονγκ Ουν για το... «τρελό χοντρό αγόρι» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Έξαλλος ο Κιμ Γιονγκ Ουν για το... «τρελό χοντρό αγόρι»

-ε,όχι και "χοντρό"..
  • Η Βόρεια Κορέα εξέφρασε την οργή της στον γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν που περιέγραψε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «τρελό χοντρό αγόρι», αποκαλώντας τον πρώην προεδρικό υποψήφιο «ηλίθιο».

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από την Αριζόνα έκανε το σχόλιο την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή του MSNBC «For The Record with Greta» προτείνοντας πως το...Πεκίνο θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει την κακή συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας.

«Η Κίνα είναι η μία, η μοναδική, που μπορεί να ελέγξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτό το τρελό χοντρό αγόρι που ηγείται της Βόρειας Κορέας» δήλωσε ο ΜακΚέιν, προσθέτοντας πως η Κίνα «θα μπορούσε να σταματήσει την οικονομία της Βόρειας Κορέας σε μία εβδομάδα».

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε τον ΜακΚέιν για επίθεση στην αξιοπρέπεια αυτού του έθνους.

«Καταγγέλουμε τον ηλίθιο Τζον ΜακΚέιν που συκοφάντησε προσωπικότητες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» έγραψε η υπηρεσία την Πέμπτη.

Ο ΜακΚέιν, ωστόσο, έμεινε ασυγκίνητος από την οργή της Βόρειας Κορέας, γράφοντας στο Twitter: «Τι, θα προτιμούσαν να τον αποκαλέσω τρελό κοκαλιάρικο αγόρι;».

Οι ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχουν επιβάλει σκληρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, κυρίως λόγω των πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών. Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, και τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν στη δημοσιότητα μία έκθεση την περασμένη εβδομάδα, όπου αναφέρει πως οι κυρώσεις αυτές έχουν πλήξει σοβαρά τις δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια χώρα όπου το 40% του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων, υποσιτίζεται.
Bookmark and Share