Αμερικανοί, Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί συναντήθηκαν στην Αττάλεια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αμερικανοί, Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί συναντήθηκαν στην Αττάλεια

  • Κορυφαίοι Τούρκοι, Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματικοί συναντήθηκαν στην Αττάλεια, σε μια από τις πρώτες παρόμοιες τριμερείς διασκέψεις, με το Συριακό και το Ιρακινό στην κορυφή της ατζέντας τους.

Γραπτή ανακοίνωση που...εκδόθηκε από το γραφείο του Γενικού Τουρκικού Επιτελείου, με την υπογραφή του Hulusi Akar, αναφέρεται στη συνάντηση με τους ομολόγους του -τον Αμερικανό στρατηγό Joseph Dunford και τον Ρώσο στρατηγό Valery Gerasimov.

Σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές, η συνάντηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί σήμερα και οι φωτογραφίες που διανεμήθηκαν δείχνουν τους τρεις αρχηγούς να βρίσκονται πλάι-πλάι.

Οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν αρκετές διμερείς συναντήσεις τους τελευταίους μήνες με κύρια ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν από τον πόλεμο στη Συρία, αλλά και τη δράση του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Συρία και Ιράκ, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη τριμερής συνάντησή τους.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της «Hürriyet», η τριμερής συνάντηση πραγματοποιείται σε μια στιγμή που η Τουρκία «πιέζει τόσο τη Ρωσία όσο και τις ΗΠΑ να σταματήσουν να υποστηρίζουν το κουρδικό κόμμα της ''Συριακής Δημοκρατικής Ένωσης'' (PYD) στην προσπάθεια να κατανικήσουν το Ισλαμικό Xαλιφάτο».


Bookmark and Share