Captagon: Έκανε διακοπές στην Καραϊβική μα τον περίμενε το ΣΔΟΕ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Captagon: Έκανε διακοπές στην Καραϊβική μα τον περίμενε το ΣΔΟΕ..

  • Πολυτελείς διακοπές στον Άγιο Δομίνικο και στην Καραϊβική έκανε την περασμένη εβδομάδα ο "Ανδρέας" ή "Ιάσονας", ο οποίος φέρεται να είναι αρχηγός του κυκλώματος παρασκευής των "ναρκωτικών των τζιχαντιστών", που παρασκεύαζαν στην Ελλάδα και προωθούσαν στην Τουρκία, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες..του Έθνους, ο 47χρονος Αλβανός ανέβαζε φωτογραφίες από τις διακοπές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανυποψίαστος για το γεγονός πως η αστυνομία και το ΣΔΟΕ τον είχαν θέσει σε παρακολούθηση εδώ και έξι μήνες και ότι ο κλοιός γύρω του είχε σφίξει το τελευταίο διάστημα.

Ο 47χρονος φέρεται να συστηνόταν ως επιχειρηματίας στον κλάδο των τροφίμων και είχε ως "συνεργάτη" του έναν 53χρονο συνταξιούχο αστυνομικό. Στην επιχείρηση φέρεται να συμμετείχε και ένας Τούρκος, ο οποίος είχε δώσει την "τεχνογνωσία" της παραγωγής χαπιών και βοηθούσε στην εξαγωγή των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 47χρονος είχε δώσει εντολή να μετασκευαστεί στο Κορωπί σκάφος 12,5 μέτρων με την ονομασία Cigarette, προκειμένου να περάσει δια θαλάσσης τα χάπια αξίας 10 εκ. ευρώ από την Ελλάδα στην Τουρκία, από όπου εκτιμάται ότι το φορτίο θα κατέληγε σε εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής.

Στο σκάφος δημιουργήθηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, όπου θα τοποθετούνταν τα χάπια.

Όπως αναφέρεται, το Captagon ή "ναρκωτικό των Τζιχαντιστών" είναι μια συνθετική αμφεταμίνη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.

Κατά την έφοδο του ΣΔΟΕ κατασχέθηκαν περισσότερα από 635.000 χάπια, τα οποία θα μεταφέρονταν στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από το Έθνος
Bookmark and Share