Ασάνζ: "Θα αποκαλύψω λεπτομερώς τα ψηφιακά όπλα της CIA" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ασάνζ: "Θα αποκαλύψω λεπτομερώς τα ψηφιακά όπλα της CIA"

  • Στη δημοσιοποίηση όλων των όπλων του κυβερνοχώρου που διαθέτει η CIA σε online σύνδεση προτίθεται να προχωρήσει το Wikileaks, σύμφωνα με τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Ύστερα από την... δημοσίευση των μεγαλύτερων εργαλείων κατασκοπείας που διαθέτει η Κεντρική υπηρεσία πληροφοριών από τον γνωστό ιστότοπο, χωρίς όμως να γίνεται ενδελεχής ανάλυση των λεπτομερειών που τα μυστικά όπλα περιλαμβάνουν, ο Τζούλιαν Ασάνζ ισχυρίζεται πως είναι σε θέση να εκθέσει δημοσίως τα μυστικά αυτά.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, προτίθεται να παρέχει αποκλειστική πρόσβαση σε εταιρείες τεχνολογίας έτσι ώστε να μπορέσουν ν' αμυνθούν απέναντι στις απειλές.

Μολονότι εταιρείες όπως η Apple και η Google ισχυρίζονται πως ήταν σε θέση να απαντήσουν σε απειλές από όπλα που αποκαλύφθηκαν στα αρχεία "Vault 7", άλλες εταιρείες εκφράζουν την ανησυχία πως δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενες απειλές μέχρι να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες των όπλων αυτών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της η CIA, που το Wikileaks δημοσιοποίησε, θα είναι είτε πρακτικά άχρηστα είτε αν δεν εξουδετερωθούν στην πράξη από τις εταιρείες τεχνολογίας, θα μπορούν να βρίσκονται στη διάθεση του καθενός.
Bookmark and Share