Citi: "Εξαιρετικά πιθανό" ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Citi: "Εξαιρετικά πιθανό" ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα


  • Ο Γιούνκερ πιέζει για μια γρήγορη συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση είναι διχασμένη ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες παραχωρήσεις και την επιπλέον καθυστέρηση, σημειώνει η Citigroup σε νέο της note προς τους πελάτες.
 

Την... Παρασκευή, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της, θα πρέπει να καταλήξουν σε τεχνική συμφωνία πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου. Οι συλλογικές συμβάσεις φαίνεται να είναι το κύριο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις επί του παρόντος, κάτι το οποίο είναι πολιτικά πολύ δύσκολο να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της μελετά το αν θα κάνει πίσω στις απαιτήσεις των πιστωτών τώρα, ελπίζοντας σε μια γρήγορη τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, ή να σύρει τις διαπραγματεύσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ελπίζοντας ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα κάτω από πιέσεις της κυβέρνησης Τραμπ, και έτσι να μειωθεί η πίεση από τους πιστωτές σχετικά με τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Όπως σχολιάζει η Citi, οι συνεχείς καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις "χτυπούν" έντονα την οικονομία, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης και των άσχημων συνθηκών ρευστότητας, και μειώνουν περαιτέρω τις πιθανότητες ενός επιτυχούς τρίτου προγράμματος διάσωσης.

Έτσι, όπως για πρώτη φορά προειδοποιεί η αμερικάνικη τράπεζα, ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα γίνεται πλέον όλο και πιο πιθανό, μετά την λήξη του τρέχοντος, το καλοκαίρι του 2018.
Bookmark and Share