Euro 2024: Γερμανία και Τουρκία οι δύο υποψήφιες για τη διοργάνωση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Euro 2024: Γερμανία και Τουρκία οι δύο υποψήφιες για τη διοργάνωση

  • Γερμανία και Τουρκία είναι οι μόνες χώρες που κατέθεσαν υποψηφιότητα για να διοργανώσουν την τελική φάση του EURO 2024, όπως γνωστοποίησε η UEFA.

Η...Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανέφερε ότι οι ομοσπονδίες των δύο χωρών ήταν οι μόνες που υπέβαλαν δήλωση ενδιαφέροντος πριν από την καταληκτική προθεσμία της 3ης Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια επισημοποίησαν τις δηλώσεις τους.

Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία εξέτασαν το ενδεχόμενο συνυποψηφιότητας, όμως δεν προχώρησαν στην επισημοποίησή της. Οι δύο υποψήφιες χώρες πρέπει να καταθέσουν πλήρη φάκελο για την ανάληψη της διοργάνωσης έως τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς, ενώ η UEFA θα επιλέξει τη διοργανώτρια τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, δήλωσε ότι πρόκειται για δύο δυνατές υποψηφιότητες και πως θα είναι δύσκολη η τελική επιλογή,

«Η UEFA είναι προσηλωμένη σε μια διαφανή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων», υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, τόνισε ότι «με την τεράστια εμπειρία μας, την τρέχουσα υποδομή μας σε στάδια και τις βασικές συνθήκες στη Γερμανία, μπορούμε να διοργανώσουμε ένα οικονομικό, πρώτης κλάσης τουρνουά».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της τουρκικής ομοσπονδίας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η φορά θα είναι και η... φαρμακερή για τη χώρα του.

«Τα τελευταία χρόνια περίπου 32 νέα στάδια έχουν χτιστεί ή κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα. Με αυτό το επίπεδο επένδυσης, η Τουρκία αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους ηγέτες του κόσμου στη δέσμευσή της στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις», τόνισε.
Bookmark and Share