NATO: Διαγωνισμός εξοπλισμών αξίας τριών δισ. ευρώ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

NATO: Διαγωνισμός εξοπλισμών αξίας τριών δισ. ευρώ

  • Το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ) σχεδιάζει να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα διαγωνισμό, καλώντας εταιρείες να συμμετάσχουν σε ένα project συνολικής αξίας τριών δισ. ευρώ που αφορά δορυφορικές επικοινωνίες, αμυντικό σχεδιασμό εξ αέρος αλλά και πυραύλους, κυβερνοασφάλεια και software νέας γενιάς.

Τα νέα συμβόλαια του ΝΑΤΟ αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν σε...αμυντική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Οτάβα μεταξύ 24 και 26 Απριλίου και αποτυπώνει την ευθυγράμμιση της συμμαχίας σε νέες απειλές μεταξύ των οποίων η κόντρα με τη Ρωσία, το προσφυγικό πρόβλημα από τη Μ. Ανατολή, η ισλαμική τρομοκρατία και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Το 1,5 δισ. ευρώ θα δαπανηθεί για δορυφορικές τηλεπικοινωνίες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που βρίσκονται εν ενεργεία, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που διαφυλάττουν τη συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Ε.Ε.

Το ΝΑΤΟ στοχεύει να κερδίσει την έγκριση των κρατών-μελών του πριν από το τέλος του έτους και μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης στην Οτάβα, προκειμένου να ξεκινήσει να εξετάζει τις προσφορές που θα δεχθεί, αρκετές εκ των οποίων θα αφορούν μακροχρόνια συμβόλαια συνεργασίας.
Bookmark and Share