Ουγγαρία:O νέος φράχτης θα "ουρλιάζει" και θα κάνει ηλεκτροσόκ στους μετανάστες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ουγγαρία:O νέος φράχτης θα "ουρλιάζει" και θα κάνει ηλεκτροσόκ στους μετανάστες..

  • Ένα νέο φράχτη υψηλής τεχνολογίας ξεκίνησε να χτίζεται στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας, με σκοπό την αποτροπή των παράνομων μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα. 
  • «Προσοχή, προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», ακούγεται από τα μεγάφωνα του νέου φράκτη στα αγγλικά, τα αραβικά και τα φαρσί.

Ο φράχτης μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ, διαθέτει...αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία ακούγονται «ουρλιαχτά» σε αρκετές γλώσσες.

«Προσοχή, προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», ακούγεται από τα μεγάφωνα του νέου φράκτη στα αγγλικά, τα αραβικά και τα φαρσί.

«Αν καταστρέψετε το φράκτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στη ζώνη διέλευσης», ακούγεται από το μεγάφωνο.

Προς το παρόν, μόλις 10χλμ του νέου φράκτη έχουν ανεγερθεί, αλλά αξιωματούχοι σημειώνουν ότι τα υπόλοιπα 140χλμ του κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών, με βασικούς εργάτες 700 τροφίμους φυλακών.

Για τον δεύτερο φράχτη θα δαπανηθούν 123 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της φύλαξης των συνόρων, με τις αστυνομικές περιπολίες και τις ζώνες διέλευσης, αγγίζουν το κόστος περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η Βουδαπέστη είχε ήδη αναγείρει φράχτη από συρματόπλεγμα το 2015, εμποδίζοντας την διέλευση μεταναστών και προσφύγων, που ταξίδευαν με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν θεωρεί ότι η μετανάστευση είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ΕΕ.
Bookmark and Share