Η Qatar Airways απέρριψε τη Θεσσαλονίκη και επέλεξε τα Σκόπια ως σύνδεση για υπερατλαντικές πτήσεις! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η Qatar Airways απέρριψε τη Θεσσαλονίκη και επέλεξε τα Σκόπια ως σύνδεση για υπερατλαντικές πτήσεις!

Πετάξτε στις ΗΠΑ από την ..."πρωτεύουσα της Μακεδονίας", προτρέπει η Qatar τους πελάτες της!
  • Σφοδρή αντίδραση από Μπουτάρη με βολές εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ : «Μου ήρθε σκοτοδίνη»

Ως «δυσάρεστη είδηση», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, την απόφαση της..μεγάλης αεροπορικής εταιρίας Qatar Airways, να ανακοινώσει πως τα Σκόπια και όχι τελικά η Θεσσαλονίκη επελέγησαν ως αεροπορική σύνδεση για υπερατλαντικές πτήσεις.

«Είχαμε αρχίσει επαφές με την εταιρεία του Κατάρ, η οποία και είχε συμφωνήσει να προχωρήσει στην αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και στην εκτέλεση υπερατλαντικών πτήσεων για την Αυστραλία και την Κίνα. Το δυσάρεστο είναι ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει δρομολόγια από τα Σκόπια» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Μετέφερε δε τη δυσαρέσκεια των διαχειριστών της εταιρείας για τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης. «Έχουν εκνευριστεί με τη στάση της κυβέρνησης στις περιπτώσεις δύο επενδύσεων στις οποίες εμπλέκονται, στο Ελληνικό και τη Ζάκυνθο. Αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστα μηνύματα. Οποιαδήποτε κίνηση που είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα δημιουργεί προβλήματα» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Όταν άκουσα τα Σκόπια, μου ήρθε σκοτωδύνη. Στα Σκόπια βρήκαν; Είναι πολύ δυσάρεστο».

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε και για συνάντηση που είχε με στελέχη της Fraport, για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στην διάρκεια της οποίας -όπως ανέφερε- του εκφράστηκε η ανησυχία ότι λόγω εκκρεμοτήτων δεν μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες, που επρόκειτο να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο.
Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος, οι άνθρωποι της Fraport του παραπονέθηκαν για καθυστερήσεις στη διαδικασία παραχώρησης του αεροδρομίου, αφήνοντας αιχμές και για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. «Η εταιρεία έπρεπε την 1η Ιανουαρίου να παραλάβει το αεροδρόμιο και έχουμε φτάσει στον Μάρτιο. Οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι. Δεν προχωράνε έτσι τα πράγματα» σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης.


Bookmark and Share