Ο Ερντογάν θα συζητήσει με τον Πούτιν την αγορά των ρωσικών S-400 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ο Ερντογάν θα συζητήσει με τον Πούτιν την αγορά των ρωσικών S-400


  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προτίθενται να συζητήσουν την αγορά από μέρους της Άγκυρας των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 κατά την διάρκεια των προσωπικών συναντήσεων που θα έχουν στην Μόσχα στο διάστημα 9-10 Μαρτίου. 

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τις...δηλώσεις που έκανε σήμερα ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ilnur Cevik κατά την διάρκεια συνέντευξη του, στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24».

«Στην πρώτη θέση θα βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα, η εμπορική συνεργασία, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, συν η τουρκική άμυνα και συγκεκριμένα η πώληση των S-400» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ilnur Cevik, ο οποίος υπογράμμισε ιδιαίτερα, πως η αγορά των ρωσικών S-400 δεν πρέπει να δημιουργήσει στην Τουρκία προβλήματα με το ΝΑΤΟ καθώς, όπως είπε «πολλές χώρες της συμμαχίας χρησιμοποιούν ρωσικά οπλικά συστήματα και αμυντικά συστήματα».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV που μετέδωσε ότι ο Erdogan θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μόσχα στις 9 και 10 Μαρτίου.

Το NTV είχε μεταδώσει ότι οι δύο πρόεδροι θα συναντηθούν αρχικά κατ’ ίδιαν και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής, ενώ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου İbrahim Kalın, σε δηλώσεις που είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ότι οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν το θέμα της αγορά των S-400.
Bookmark and Share