Super League: Θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού (2-0) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Super League: Θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού (2-0)

  • Μέσα σε 8 λεπτά στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-0) και, πλέον, το πρωτάθλημα της Super League πήρε «φωτιά».

Μία... εβδομάδα νωρίτερα ο Πανιώνιος έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα με το «διπλό» στο Καραϊσκάκη. Απόψε ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του επί των Πειραιωτών «έβαλε φωτιά» στην υπόθεση τίτλος, επτά στροφές πριν το φινάλε της περιόδου.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» μείωσε στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που γνώρισε την 3η σερί ήττα του (ΑΕΚ και Πανιώνιος οι προηγούμενες), ενώ οι Νεοσμυρνιώτες έχουν την ευκαιρία εάν νικήσουν αύριο την ΑΕΚ να πλησιάσουν στο -4 από την κορυφή. Όλα αυτά κι ενώ ο Ολυμπιακός έχει να παίξει ακόμη και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ έχει και δύσκολα ματς εκτός έδρας με Κέρκυρα, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό.
Για πρώτη φορά από τη σεζόν 1984/1985 ο Ολυμπιακός γνωρίζει τρεις ήττες χωρίς να σημειώσει γκολ. Τότε είχε χάσει από Δόξα Δράμας, Απόλλωνα Καλαμαριάς και ΑΕΚ.
Το πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι δεν διεκδικεί «δάφνες ποιότητας». Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο 15λεπτο, ενώ από το 25΄ και μετά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και ήταν αυτοί που απείλησαν σε δύο περιπτώσεις.
Με πίεση ψηλά και καλό passing game ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα στο 4΄ με το σουτ του Σισοκό από καλή θέση να περνάει άουτ, ενώ στο 7΄ από λάθος του Γλύκου ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του «δικεφάλου του Βορρά», που διόρθωσε το σφάλμα του.
Με το πέρασμα του χρόνου οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν τα... πατήματά τους και βγήκαν με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση. Απείλησαν για πρώτη φορά στο 34΄, με τον Κάμπος να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ρέτσου και να αστοχεί απέναντι από τον Λεάλι. Ένα λεπτό μετά ο Ουάρντα βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ παίζοντας απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο κατάφερε μέσα σε 8 λεπτά να πετύχει δύο γκολ και να βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.
Η αρχή έγινε στο 53΄ με τον Σάκχοφ να παίρνει το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Λεάλι στην κεφαλιά του Μαλεζά και με κοντινό σουτ να ανοίγει το σκορ (1-0).
Στο 60΄ από την έξοχη κάθετη πάσα του Ενρίκε, ο Πρίγιοβιτς σα σε προπόνηση πέτυχε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του και των οπαδών στις εξέδρες.
Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους Πειραιώτες, παρ΄ όλα αυτά οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Γλύκου. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που πλησίασαν σε τρίτο γκολ με το δοκάρι του Ουάρντα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Bookmark and Share