To New Yorker παρουσιάζει τον Τραμπ ως ...ροζ πεταλούδα στο εξώφυλλό του! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

To New Yorker παρουσιάζει τον Τραμπ ως ...ροζ πεταλούδα στο εξώφυλλό του!

  • Την ώρα που ο Πούτιν τον παρατηρεί ψυχρά μέσα από ένα μονόκλ..
  • Ο καλλιτέχνης του σκίτσου ήθελε να κάνει αναφορά στο «φαινόμενο της πεταλούδας»
  • Στο κυριλλικό αλφάβητο το λογότυπο του περιοδικού!

Η εκλογή του Τραμπ έχει δώσει αφορμή στα... μεγαλύτερα περιοδικά -κυρίως των ΗΠΑ- να τον σατιρίζουν ασταμάτητα, όμως αυτό που έκανε το New Yorker δεν έχει προηγούμενο!

Στο νέο τεύχος του που κυκλοφόρησε το πρωί της Δευτέρας παρουσιάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως μια μικρή ροζ πεταλούδα που πετά, την ώρα που ο Πούτιν την παρατηρεί ψυχρά μέσα από ένα μονόκλ.

Το σκίτσο δημιούργησε ο Μπάρι Μπλιτ και ήθελε να καταδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η εκλογή Τραμπ ήταν κατά κάποιο τρόπο αποτέλεσμα του «φαινομένου της πεταλούδας», κατά το οποίο ένα γεγονός στην μία άκρη του κόσμου μπορεί να επηρεάσει κάποιο άλλο στην άλλη άκρη του κόσμου, ενώ η παρουσία του Ρώσου προέδρου αφήνει σαφές υπονοούμενο για το ποιος επηρέασε την εκλογή Τραμπ.

Εξάλλου το περιοδικό αποφάσισε να κυκλοφορήσει με το λογότυπό του γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο, για να γίνει σαφέστερο το αφιέρωμα στην σχέση Τραμπ-Πούτιν.

Πάντως, το συγκεκριμένο σκίτσο παραπέμπει στο πρώτο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε 21 Φεβρουαρίου 1925 και εμφανίζεται σε κάθε «γενέθλια» του New Yorker και απεικονίζει τον δανδή της εποχής Γιούστας Τίλεϊ να παρατηρεί μια πεταλούδα μέσα από ένα μονόκλ...


Bookmark and Share