Τι απαντούν οι τεχνολογικές εταιρείες για τη διαρροή των Wikileaks - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Τι απαντούν οι τεχνολογικές εταιρείες για τη διαρροή των Wikileaks



  • Σχετικά με τις "χακαρισμένες" τηλεοράσεις που ...παρακολουθούν τους κατόχους τους.



Μετά την αποκάλυψη του ιστότοπου wikileaks, με τίτλο Vault 7, που θέλει τη CIA να χρησιμοποιεί για τις παρακολουθήσεις της μέχρι και... ηλεκτρονικές συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως τα iphone και τις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung, η Apple υποσχέθηκε να καλύψει άμεσα οποιαδήποτε κενά ασφαλείας.

Η Apple, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι αρκετά από αυτά τα κενά ασφαλείας έχουν ήδη διορθωθεί και διαβεβαίωσε τους πελάτες της ότι η εταιρεία εργάζεται να διορθώσει και τα υπόλοιπα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Παρά το ότι η αρχική μας ανάλυση δείχνει ότι πολλά από τα κενά που αναφέρονται στη διαρροή έχουν ήδη ‘’καλυφθεί’’ στο τελευταίο iOS, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ταχύτατα προκειμένου να εντοπίσουμε και άλλα κενά" και προσθέτει: "Πάντα ενθαρρύνουμε του πελάτες μας να κατεβάσουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις του iOS".

Να σημειωθεί ότι η νέα διαρροή συνοδεύεται από περίπου 10.000 αρχεία και αφορά στο διάστημα 2014-2016. Τα αρχεία αυτά αποτελούν προϊόν υποκλοπής δεδομένων, μηνυμάτων και ηχητικών αρχείων από συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Wikileaks, η CIA χρησιμοποιούσε κατασκοπευτικό κακόβουλο λογισμικό που ήταν σχεδιασμένο να προσβάλει προϊόντα τεχνολογικών κολοσσών όπως η Samsung και η Apple, μετατρέποντάς τα σε μικρόφωνα και προβαίνοντας σε υποκλοπές δεδομένων, μηνυμάτων και ηχητικών αρχείων από συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Η Samsung από την πλευρά της δήλωσε ότι η προστασία της ιδιωτικότητας των πελατών της καθώς και η ασφάλεια των συσκευών της είναι η ύψιστη προτεραιότητα της εταιρείας και πρόσθεσε: "Γνωρίζουμε για τη διαρροή και εσπευσμένα εξετάζουμε το ζήτημα". Η Microsoft που το όνομα της επίσης αναφέρεται στη διαρροή δήλωσε ότι γνωρίζει για τη διαρροή και εξετάζει το ζήτημα. Η Google μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει.

Η CIA απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη γνησιότητα των αρχείων, ενώ ο Edward Snowden δηλώνει ότι είναι πραγματικά.
Bookmark and Share