Απίστευτο: Για 14 ώρες περιφερόταν στην πολυκατοικία του Παλαιού Φαλήρου ο "ληστής της ντουλάπας"... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Απίστευτο: Για 14 ώρες περιφερόταν στην πολυκατοικία του Παλαιού Φαλήρου ο "ληστής της ντουλάπας"...

  • Δεν τον αντιλήφθηκε κανείς!

Εν αναμονή της ταυτοποίησης του DNA και των αποτυπωμάτων του τέταρτου δράστη της ληστείας του Παλαιού Φαλήρου είναι η αστυνομία, όμως τα στοιχεία που έρχονται στο φως... αποδεικνύουν το μέγεθος του φιάσκου.

Αξιωματικός της αστυνομίας εξήγησε ότι ο ληστής πιθανότατα διέφυγε της σύλληψης γιατί άλλαζε συνεχώς κρυψώνες μέσα στην πολυκατοικία, την οποία υποτίθεται ότι έκαναν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί.

Τόνισε μάλιστα ότι στον ένατο όροφο υπήρχε ένας μεγάλος χώρος γεμάτος χρηματοκιβώτια, όπου δεν επιτράπηκε ο έλεγχος στις αρχές. Πιθανόν λοιπόν, εκτιμούν στην αστυνομία, ο αδίστακτος ληστής να βρήκε εκεί καταφύγιο, περνώντας από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, αφού οι μπαλκονόπορτες ήταν ανοιχτές.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι είναι μάλλον απίθανο ο ληστής να έμεινε μέσα στην ντουλάπα για 14 ώρες, στην οποία αφόδευσε και από την οποία αποκαλύφθηκε μπροστά στους έντρομους ενοίκους κι έτσι εξετάζονται και άλλοι πιθανοί χώροι, στους οποίους μπορεί να βρέθηκε.

Σε εξέλιξη πάντως είναι και έρευνα της ΕΛΑΣ για τα λάθη που οδήγησαν στο φιάσκο, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία όμως φαίνεται ότι στην επιχείρηση εντοπισμού των ληστών στην πολυκατοικία του Παλαιού Φαλήρου πήραν μέρος 50 αστυνομικοί από έξι διαφορετικές υπηρεσίες.

Επίσης, όπως προκύπτει δεν είχε οριστεί κάποιος επικεφαλής στον οποίο να δίνουν αναφορά οι υπηρεσίες τόσο για να συλλέξει στοιχεία ή να δώσει οδηγίες, αλλά οι αστυνομικοί έδιναν αναφορά στο προϊστάμενο της υπηρεσίας στην οποία ανήκαν.

Μέγα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι και αν ο χώρος είχε διασφαλιστεί με τον κατάλληλο τρόπο, αφού εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο τέταρτος ληστής αν και μέσα στην πολυκατοικία δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η αστυνομία ερευνά ακόμα αν οι δράστες γνώριζαν τους ενοίκους του διαμερίσματος, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, όταν μπήκαν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, φέρονται να τη ρωτούσαν συνέχεια πού είναι ο γιος της.

Bookmark and Share