Ακριβότερο έως και 16 € το αεροπορικό εισιτήριο πτήσεων εσωτερικού, λόγω Fraport.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ακριβότερο έως και 16 € το αεροπορικό εισιτήριο πτήσεων εσωτερικού, λόγω Fraport..

  • Σε ποιες πτήσεις θα υπάρξει επιβάρυνση.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάληψη της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων η διοίκηση της Fraport Greece ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες πως..σε ορισμένα εξ αυτών αυξάνεται η επιβάρυνση των επιβατών κατά 16 ευρώ ανά εισιτήριο!

Οπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία Astra Airlines:
«Σύμφωνα με απόφαση της Fraport Greece και με άμεση ισχύ από 11 Απριλίου 2017, οι αναχωρούντες επιβάτες από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων είναι υποκείμενοι φόρου ανά επιβάτη ως εξής:

• στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών φόρου 16,74 €, αντί του έως τώρα ισχύοντος φόρου 0,3 €, και
• στα υπόλοιπα δρομολόγια φόρου 13,86 €, αντί του έως τώρα ισχύοντος φόρου 12,3 €.

«Σπατόσημο»

Δηλαδή, οι επιβάτες που μετακινούνται από τα αεροδρόμια της πρώτης κατηγορίας θα επιβαρύνονται με περίπου 16 ευρώ πρόσθετο φόρο.

Με πρόσφατη τροπολογία θεσπίζεται ενιαίο «σπατόσημο» 12 ευρώ ανά επιβάτη για όλα τα αεροδρόμια, το οποίο μάλιστα θα πληρώνουν ακόμα και παιδιά άνω των δύο ετών, ενώ έως σήμερα το πλήρωναν μόνο όσα ήταν άνω των πέντε ετών.

Το νέο ενιαίο τέλος θα ισχύει σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και άρχισε να εισπράττεται με την παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport.
Με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, το νέο τέλος θα έχει ισχύ έως την 1η Νοεμβρίου του 2024, ενώ από την ημερομηνία αυτή και μετά θα αναπροσαρμοστεί στα 3 ευρώ ανά επιβάτη.
Bookmark and Share