Bild: Το φτωχό και υπερχρεωμένο κρατίδιο που είναι «η Ελλάδα της Γερμανίας» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Bild: Το φτωχό και υπερχρεωμένο κρατίδιο που είναι «η Ελλάδα της Γερμανίας»

  • Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας είναι «η Ελλάδα της Γερμανίας», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Bild" στην ιστοσελίδα της.

Η κακή οικονομική κατάσταση που μαστίζει τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία είναι το κοινό της σημείο με τη...  χώρα μας.

Υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα της Γερμανίας» και υπότιτλο: «Ρεκόρ χρέους, το υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας...», η γερμανική εφημερίδα συγκρίνει το πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο με την Ελλάδα.

Το επίμαχο δημοσίευμα απεικονίζει τη «Μέρκελ του SPD», πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Χανελόρε Κραφτ, που άνοιξε χτες την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην πόλη Έσσεν του γερμανικού κρατιδίου. Χτες στην ομιλία της, η πρωθυπουργός της Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλίας τόνισε: «Θέλουμε να κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη».

Η Β. Ρηνανία Βεστφαλία είναι το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο με 17,8 εκατομμύρια κατοίκους. Οι εκλογές στο κρατίδιο αυτό θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Από το Μάιο του 2010, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνούν με τους Πράσινους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild", η Β. Ρηνανία- Βεστφαλία θεωρείται ο «βασιλιάς του χρέους» στη Γερμανία - επιβαρύνει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό με το ποσό των 180 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως η Ελλάδα την ΕΕ...

Και για το 2017, το νέος χρέος της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας θα είναι 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Bookmark and Share