Καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για «μηνύματα» εξωγήινης ζωής που παρερμηνεύτηκαν από τους επιστήμονες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για «μηνύματα» εξωγήινης ζωής που παρερμηνεύτηκαν από τους επιστήμονες

  • Τα παράξενα ραδιοκύματα που φτάνουν στη Γη το τελευταίο διάστημα ενδέχεται να πηγάζουν από ένα μεγάλο, μηχανοκίνητο αεροσκάφος που βρίσκεται βαθιά στο διάστημα, ισχυρίζεται ο Άβι Λοέεμπ του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ.

Οι επιστήμονες είναι πιθανόν να βρήκαν αποδείξεις για εξωγήινη ζωή, αλλά να τις ερμήνευσαν λανθασμένα, σύμφωνα με.. καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Τα παράξενα ραδιοκύματα που φτάνουν στη Γη το τελευταίο διάστημα ενδέχεται να πηγάζουν από ένα μεγάλο, μηχανοκίνητο αεροσκάφος που βρίσκεται βαθιά στο διάστημα, ισχυρίζεται ο Άβι Λοέεμπ του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γρήγορα ραδιοκύματα που έχουν προκαλέσει αμηχανία στους επιστήμονες από τη στιγμή που τα ανακάλυψαν, το 2007, θα μπορούσε να είναι απόδειξη για την ύπαρξη προηγμένης τεχνολογίας εξωγήινων.
«Τα γρήγορα ραδιοκύματα είναι υπερβολικά λαμπρά, δεδομένου της μικρής διάρκειάς τους και προέρχονται από μεγάλες αποστάσει. Οι επιστήμονες δεν έχουν αναγνωρίσει μία πιθανή φυσική πηγή προέλευσής τους», λέει ο Λοέμπ και προσθέτει: «αξίζει να σκεφτούμε και να ελέγξουμε εάν έχουν τεχνητή προέλευση».

Ο καθηγητής και ο συνάδελφός του Μανάσβι Λίνγκαμ προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν αυτά τα μηνύματα μπορεί να πηγάζουν από ραδιοφωνικούς πομπούς, ωστόσο αυτό θα απαιτούσε μία γεννήτρια ηλιακής ενέργειας μεγάλης όσο ένας πλανήτης. Αυτή η τεχνολογία δεν μπορεί να κατασκευαστεί από ανθρώπους, λένε οι επιστήμονες, ωστόσο δεν αντιβαίνει τους νόμους της φυσικής ή το ενδεχόμενο δημιουργίας τους από έναν αναπτυγμένο εξωγήινο πολιτισμό.

Όπως ισχυρίζονται, αυτή η τεχνολογία θα απαιτούσε τόσο ενέργεια για να λειτουργήσει που θα κατέληγε να λιώσει, εκτός κι αν ψύχονταν από νερό και είχε μέγεθος δύο φορές όσο αυτό της Γης.
Αυτό που δεν μπορούν να εξηγήσουν, είναι γιατί ένας εξωγήινος πολιτισμός θα επεδίωκε να κατασκευάσει έναν τέτοιο μηχανισμό. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι απαιτείται αρκετή δουλειά ακόμη ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτό το σενάριο ευσταθεί. «Η επιστήμη δεν σχετίζεται με την πίστη, αλλά με την απόδειξη. Αξίζει να εξωτερικεύει κανείς νέες ιδέες και να αφήνει στα δεδομένα να είναι ο κριτής», καταλήγει ο καθηγητής του Χάρβαρντ.
Bookmark and Share