Η Ρωσία «αδειάζει» την Βρετανία: Δεν είναι χώρα πλέον με επιρροή στις διεθνείς υποθέσεις... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η Ρωσία «αδειάζει» την Βρετανία: Δεν είναι χώρα πλέον με επιρροή στις διεθνείς υποθέσεις...


  • Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέπεμψε το Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας πως έχει ελάχιστη επιρροή στις παγκόσμιες υποθέσεις, μετά την ακύρωση της επίσκεψης στη Μόσχα του υπουργού Εξωτερικών.


Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να μην... πάει στη Ρωσία, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κόψει τους δεσμούς με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά την ύποπτη χημική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμενόταν να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, αλλά δε θα πάει καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών των G7, θέλουν να έχουν μία συντονισμένη απάντηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, αναμένεται να παραδώσει από την πλευρά του ένα μήνυμα ότι το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει διεθνή απομόνωση αν σταθεί στο πλευρό του Άσαντ.

Η Ρωσία δήλωσε πως η απόφαση του Τζόνσον έδειξε έλλειψη κατανόηση των γεγονότων στη Συρία και ισχυρίστηκε πως έχει ούτως ή άλλως μικρή σημασία να μιλάει κανείς με τη Βρετανία, καθώς βρίσκεται «στη σκιά» των εταίρων της.

Η ακύρωση «επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τις αμφιβολίες σχετικά με την προστιθέμενη αξία του διαλόγου με τους Βρετανούς, οι οποίοι δεν έχουν τη δική τους θέση στην πλειονότητα των τρεχόντων ζητημάτων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Δεν πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε διάλογο με το Λονδίνο, περισσότερο από ότι το Λονδίνο πρέπει να έχει μαζί μας».

Αργότερα ανακοινώθηκε πως η Ρωσία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ θα αυξήσουν την υποστήριξή τους στο συριακό στρατό μετά τους 59 πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση από την οποία πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επίθεση με χημικό αέριο.

Πηγή: Sky News
Bookmark and Share