Η επίθεση στην Αγ. Πετρούπολη χρηματοδοτήθηκε από διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η επίθεση στην Αγ. Πετρούπολη χρηματοδοτήθηκε από διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία

  • Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στις αρχές του μήνα, είχε χρηματοδοτηθεί από μια "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση" στην Τουρκία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Στην επίθεση αυτή.. σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.
"Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης" ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα, είπε η δικαστής Γελένα Λενσκάγια, κατά την ανάγνωση της απόφασης των αρχών να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τις 3 Ιουνίου, ο Αζίμοφ. Η Λενσκάγια δεν κατονόμασε τη "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση".
Ο Ακράμ Αζίμοφ είναι το δέκατο πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση αυτή στη Ρωσία. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην επίθεση.
Bookmark and Share