Δύο ηλικιωμένοι έπεσαν νεκροί στα σπίτια τους στο κέντρο της Αθήνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δύο ηλικιωμένοι έπεσαν νεκροί στα σπίτια τους στο κέντρο της Αθήνας

  • Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις ληστειών,με διαφορά μερικών ωρών
  • Η εγκληματικότητα ξεφεύγει..

 "Κόκκινο" χτυπά η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Με διαφορά λίγων ωρών εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στα...διαμερίσματά τους δύο ηλικιωμένοι άνδρες.
Ο πρώτος, ηλικίας 75 ετών, βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και τα κίνητρα των δολοφόνων του, όπως και η ταυτότητά τους, παραμένουν άγνωστα. Ο δεύτερος, ένας γιατρός ηλικίας 72 ετών φαίνεται ότι άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του, οι οποίοι του χτύπησαν, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, προσποιούμενοι τους ασθενείς, αλλά ο πραγματικός τους στόχος, ήταν να τον ληστέψουν.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, οι οποίοι εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙΑΣ να επιχειρούν να διαφύγουν.
Την αστυνομία ειδοποίησε ένοικος της πολυκατοικίας που διαμένει πάνω από το διαμέρισμα που δολοφονήθηκε ο άτυχος 72χρονος, ο οποίος άκουσε θορύβους.
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα τον 72χρονο με τα χέρια δεμένα με tairap και ένα κασκόλ στο στόμα του.
Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών και λίγο αργότερα συνέλαβαν έναν Έλληνα και έναν Ρουμάνο ως ύποπτους για το στυγερό έγκλημα.
Λίγη ώρα νωρίτερα, ένας 75χρονος είχε βρεθεί δολοφονημένος πιθανόν από μαχαίρι στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκαμένους στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.
Το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σε ύπτια θέση στο πάτωμα του υπνοδωματίου του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ηλικιωμένος που έμενε μόνος του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας είχε να εμφανιστεί αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα κάποιοι φίλοι του να τον αναζητήσουν. Μάλιστα ένας ανιψιός του, τον αναζήτησε ακόμα και στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα οι γείτονες του που είχαν να τον συναντήσουν πάνω από μια εβδομάδα είδαν κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος του να συσσωρεύονται χαρτιά με λογαριασμούς. Έτσι ειδοποίησαν την αστυνομία προκειμένου να μπουν στο διαμέρισμα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης τόσο στη πόρτα, όσο και στα παράθυρα με αποτέλεσμα το πιο πιθανό σενάριο να θέλει τον άτυχο άνδρα να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στον δολοφόνο του. Την ίδια ώρα οι οι γείτονες του ηλικιωμένου άνδρα που μένουν στην ίδια πολυκατοικία ανέφεραν ότι δεν άκουσαν κάποια φασαρία από το διαμέρισμα του θύματος, που να δηλώνει τσακωμό του θανόντος με κάποιο άλλο άτομο.
Αυτή τη στιγμή στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου άνδρα βρίσκονται άντρες της σήμανσης και του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών και κάνουν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους της οικείας προκειμένου να βρουν κάποια στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην εξυχνίαση του εγκλήματος. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε σήψη, μαχαιρωμένος στην πλάτη στο δωμάτιο του, δίπλα από το κρεβάτι του. Φορούσε τις πιτζάμες του, ενώ οι γείτονες του αναφέρουν έναν ότι ήταν ευγενικός άνθρωπος χωρίς όμως να έχει πολλές οικειότητες με τους γείτονες του. Οι αστυνομικοί πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στο φιλικό κύκλο του δολοφονημένου άνδρα.
Bookmark and Share