Τίλερσον: Μήνυμα και προς άλλα κράτη τα πλήγματα στη Συρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Τίλερσον: Μήνυμα και προς άλλα κράτη τα πλήγματα στη Συρία

  • Oι αμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης συνιστούν προειδοποίηση και προς άλλα κράτη, περιλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, ότι «μια απάντηση θα είναι πιθανή» εάν αποτελέσουν κίνδυνο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Την ώρα που πλοία του... πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνονται προς την Κορεατική Χερσόνησο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι η Κίνα συμφωνεί πως είναι απαραίτητη η ανάληψη δράσης απέναντι στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Ερωτηθείς εάν τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Συρίας συνιστούν ένα μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός υπουργός απάντησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC This Week:
«Το μήνυμα που οποιοδήποτε κράτος μπορεί να λάβει είναι "εάν παραβιάσετε το διεθνές δίκαιο, εάν παραβιάσετε τις διεθνείς συνθήκες, εάν αποτύχετε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας, εάν αποτελέσετε απειλή σε άλλους, σε κάποιο βαθμό η απάντηση πιθανόν θα δοθεί"».
«Σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα» πρόσθεσε «το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος μας είναι μια αποπυρηνικοποιημένη Κορεατική Χερσόνησος».
Σε μια άλλη συνέντευξη στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ο Ρεξ Τίλερσον επισήμανε: πως ο πρόεδρος Σι κατανοεί απόλυτα, «και νομίζω ότι συμφωνεί, ότι η κατάσταση έχει κλιμακωθεί και έχει φθάσει σε ένα επίπεδο απειλής που πρέπει να υπάρξει ανάληψη δράσης».
Νωρίτερα σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χ.Ρ Μακμάστερ έκανε γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σύντομα θα εξετάσει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να απομακρυνθεί η «απειλή» που θέτουν οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας.
Bookmark and Share