Πώς έφτασε η αστυνομία στο φιάσκο με τον ληστή στη ντουλάπα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πώς έφτασε η αστυνομία στο φιάσκο με τον ληστή στη ντουλάπα

  • Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως στη δημοσιότητας για το φιάσκο της αστυνομίας με τον ληστή στο Παλαιό Φάληρο που έμεινε μέσα σε ντουλάπα για 14 ώρες, ενώ αστυνομικοί μπανόβγαιναν στο χώρο...


Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, Αμεση Δράση, Διεύθυνση... Εγκληματολογικών Ερευνών, δεκάδες στελέχη αυτών των υπηρεσιών, είχαν ανοίξει την ντουλάπα βοηθητικού δωματίου, στην οποία, ενδεχομένως κάτω από ρούχα, ήταν κρυμμένος ο 4ος δράστης της ένοπλης ληστείας στο διαμέρισμα του Π. Φαλήρου. Ο καθένας από τους αστυνομικούς που πέρασαν από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου πιθανότατα νόμιζε ότι ο προηγούμενος είχε ελέγξει και… αποστειρώσει το χώρο και δεν έμπαινε στον κόπο να προβεί και εκείνος σε αντίστοιχη έρευνα.

«Ηταν ένα βοηθητικό δωμάτιο, που είχε σιδερώστρα και μία ντουλάπα. Την ανοίξαμε και υπήρχαν στοίβες από ανακατωμένα ρούχα. Θεωρήσαμε ότι τα είχαν ψάξει οι ληστές, αναζητώντας κάποιο χρηματοκιβώτιο. Δεν διακρίναμε άνθρωπο στο εσωτερικό της. Δεν αποκλείεται να είχε σκεπαστεί με τα ρούχα», ανέφεραν οι πρώτοι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, που ερεύνησαν το χώρο σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Από το ίδιο δωμάτιο πέρασαν στη συνέχεια αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι πήραν «διαβεβαιώσεις» από τους συναδέλφους τους ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα διαμερίσματα και τα δωμάτια και δεν «μπήκαν στον κόπο» να ερευνήσουν ξανά. Ακολούθησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξερεύνησαν τα δωμάτια του διαμερίσματος και την επίμαχη ντουλάπα για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, χωρίς και εκείνοι να διακρίνουν το δράστη στο εσωτερικό της.

Το ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι ότι δεν υπήρχε καμία μαρτυρία που να αναφέρει την παρουσία του 4ου δράστη σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου, με τους αστυνομικούς να νομίζουν ότι είχε πάρει τη διαδρομή που είχε ακολουθήσει ο 41χρονος Μολδαβός, με τη θανατηφόρα εξέλιξη, αλλά εκείνος τα είχε καταφέρει. Ουσιαστικά αυτό το «γαϊτανάκι» αστυνομικής κωμωδίας προέκυψε από την ανυπαρξία ενός επικεφαλής ανώτερου αξιωματικού, ο οποίος θα συντόνιζε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενός συνδετικού κρίκου ανάμεσά τους, του αξιωματικού «σκηνής» του περιστατικού.

Για κακή τύχη όλων αυτών των εμπλεκομένων αστυνομικών, ο 4ος ληστής δεν… αφόδευσε νωρίτερα, γιατί όπως διαφάνηκε μόνο η οσμή θα μπορούσε να αναδείξει την παρουσία του, η οποία και αυτή έγινε αντιληπτή από τον 40χρονο γιο της άτυχης ενοίκου, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον οπλοφόρο ληστή που τον απειλούσε για να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος.
Bookmark and Share