Με σύμμαχο τον καιρό η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Με σύμμαχο τον καιρό η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.


  • Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπουν για το...Πάσχα οι μετεωρολόγοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να μη σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

Οι εκδρομείς του Πάσχα θα έχουν την ευκαιρία να σουβλίσουν τον οβελία με ήλιο, καθώς ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος, με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, όπου από το απόγευμα υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο για βροχή.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, είπε ότι «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».

Οπως τόνισε ο κ. Λάλος, με καλό καιρό θα ταξιδέψουν όσοι αποφασίσουν να περάσουν τις γιορτές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. «Οσοι ταξιδέψουν με πλοίο, δεν θα έχουν κανένα θέμα. Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης, που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια, θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα. Από κει και πέρα, οι απογευματινές μπόρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι περισσότερες στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα έχουν τοπικό χαρακτήρα περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο».

Για το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ δήλωσε ότι «οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας, και κυρίως οι πιο ορεινές σε Ηπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στη βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα. Πιθανόν να έχουν βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως βροχές θα είναι βορειότερα, δηλαδή σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα».

Κατά τον κ. Λάλο, για την ώρα φαίνεται πως μόνο η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα κι αυτά από το μεσημέρι και μετά. Οι υπόλοιπες περιοχές μπορεί να έχουν συννεφιά από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν φαίνεται να φτάνουν οι βροχές νοτιότερα. «Σε γενικές γραμμές, θα είναι ένα καλό Πάσχα από άποψη καιρού, καθώς από την κεντρική Ελλάδα και νοτιότερα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» ανέφερε.
Bookmark and Share