Κατατέθηκε η τροπολογία για μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Κατατέθηκε η τροπολογία για μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας

  • Πάσχα με φθηνότερα Τέλη Κυκλοφορίας θα κάνουν όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καθώς μόλις κατατέθηκε στη Βουλή σχετική τροπολογία στη Βουλή.


Ειδικότερα.. σύμφωνα με την σχετική τροπολογία καμία αλλαγή δεν υπάρχει στα ποσά των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Δηλαδή το κόστος των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας, για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στο όχημά τους θα είναι ακριβότερα κατά 1/12 έως και 2/12 σε σχέση με τα αναλογικά Τέλη.

Ειδικότερα:


α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,

γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2017 συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας. Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής.

Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Bookmark and Share