Ξεκινούν οι συστηματικοί έλεγχοι σε Ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ξεκινούν οι συστηματικοί έλεγχοι σε Ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.


  • Αντιμέτωποι με συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. θα βρίσκονται από αύριο Παρασκευή οι Ευρωπαίοι πολίτες, βάσει της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας η οποία στοχεύει να περιορίσει την τρομοκρατία.

Το μέτρο των... αυστηρότερων ελέγχων έχει στόχο «να διαπιστωθεί κατά πόσον άτομα που περνούν τα σύνορα συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια», ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η αρχική πρόταση λήψης μέτρων είχε γίνει ένα μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 και στα τέλη Φεβρουαρίου η Επιτροπή υιοθέτησε την επιβολή τους.
Μέχρι σήμερα, μόνο υπήκοοι τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) υπόκειντο σε συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα κατά την είσοδο τους σε κράτος μέλος της Ένωσης.
Με βάση τα νέα μέτρα θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι των ταυτοτήτων όχι μόνο αλλοδαπών αλλά και πολιτών κρατών – μελών του Χώρου Σένγκεν, αλλά και πολιτών χωρών της Ε.Ε. που περνούν τα εξωτερικά σύνορα.
Περίπου 2.000 με 2.500 Ευρωπαίοι εκτιμάται ότι πολεμούν σήμερα στο Ιράκ και τη Συρία.
Bookmark and Share