Απόδοση ευθυνών για τη «φρικιαστική» επίθεση με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ ζητεί ο ΟΗΕ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Απόδοση ευθυνών για τη «φρικιαστική» επίθεση με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ ζητεί ο ΟΗΕ

  • Η «φρικιαστική» επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία του Ιντλίμπ που διαπράχθηκε χθες, Τρίτη, έγινε «εξ όσων αντιλαμβανόμαστε από αέρος», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, ο Στάφαν ντε Μιστούρα, και πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει για να απαιτήσει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.

Η επίθεση αυτή «ήταν φρικιαστική» και «ζητάμε...και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για αυτή, ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρη ταυτοποίηση, απόδοση ευθυνών, λογοδοσία», είπε ο ντε Μιστούρα κατά τη διάρκεια μιας συνόδου στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Συρίας.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας), προκειμένου να ενημερωθεί για την επίθεση με τοξικά αέρια στη Συρία.

«Προφανώς ανησυχούμε πολύ για το τι συνέβη με την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και για αυτό θα συνεδριάσουμε εκτάκτως αύριο το πρωί», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι ΗΠΑ ασκούν αυτόν τον μήνα την προεδρία του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τη σύγκληση του ΣΑ ζήτησαν οι Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις πληροφορίες για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Χαν Σεϊχούν.
Bookmark and Share