Συριακός στρατός: Θα απαντήσουμε στα πλήγματα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Συριακός στρατός: Θα απαντήσουμε στα πλήγματα

  • Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής του βάσης κοντά στη Χομς προκάλεσαν τον θάνατο έξι ανθρώπων αλλά και εκτεταμένες ζημιές.

Ο στρατός της Συρίας τόνισε ότι θα ...απαντήσει στα πλήγματα αυτά συνεχίζοντας την εκστρατεία του για να «εξαλείψει την τρομοκρατία» και να αποκαταστήσει την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του συριακού στρατού χαρακτήρισε την αμερικανική επίθεση «κατάφωρη επίθεση», επισημαίνοντας ότι κατέστησε τις ΗΠΑ «εταίρο» του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου αλ Νόσρα και άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση αυτή «υπονομεύει την επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που διεξάγει ο Συριακός Αραβικός Στρατός».

«Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επίθεση αυτή με την πρόφαση ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Χαν Σεϊχούν, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου ο συριακός στρατός υπογράμμισε ότι τα αμερικανικά πλήγματα «στέλνουν τα λάθος μηνύματα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο μέλλον, όποτε αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης».

Bookmark and Share