Ισπανία: Έκπληξη από τις αναφορές Βρετανίας σε ενδεχόμενο πόλεμο για το Γιβραλτάρ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ισπανία: Έκπληξη από τις αναφορές Βρετανίας σε ενδεχόμενο πόλεμο για το Γιβραλτάρ..


  • «Η ισπανική κυβέρνηση είναι λιγάκι έκπληκτη από τον τόνο των δηλώσεων που έρχονται από την Βρετανία, μία χώρα γνωστή για την αυτοκυριαρχία της», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Μαδρίτη.


Ο Αλφόνσο Ντάστις αναφερόταν στις...δηλώσεις του πρώην επικεφαλής των Τόρις Μάικλ Χάουαρντ, ο οποίος θεωρεί ότι η Τερέζα Μέι θα ήταν έτοιμη να κάνει πόλεμο για να υπερασπισθεί το Γιβραλτάρ, όπως έκανε πριν από 35 χρόνια η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ που κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αργεντινής για τα Νησιά Φόλκλαντ.
Στο Λονδίνο, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυριαρχία του Γιβραλτάρ παραμένει αμετάβλητη και δεν μπορεί να μεταβληθεί χωρίς τη συγκατάθεση του Ηνωμένου Βασιλείου και του ίδιου του Γιβραλτάρ.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ενωσης στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται προς τη χορήγηση στην Ισπανία δικαιώματος βέτο απέναντι στη διαμόρφωση του καθεστώτος των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων του Γιβραλτάρ με το ευρωπαϊκό μπλοκ.
Ο πρωθυπουργός του Γιβραλτάρ Φάμπιαν Πικάρντο έσπευσε σήμερα να ζητήσει από την ΕΕ να αποσύρει από το προσχέδιο του οδικού χάρτη για τις διαπραγματεύσεις του Brexit την αναφορά στο Γιβραλτάρ.
«Η αφαίρεση της αναφοράς στο Γιβραλτάρ θα ήταν ένδειξη καλής πίστης και καλής θέλησης», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters.
Bookmark and Share