«Πλήγμα από Ρώσους χάκερ στην καμπάνια Μακρόν» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

«Πλήγμα από Ρώσους χάκερ στην καμπάνια Μακρόν»


  • Η καμπάνια του κεντρώου υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε δεχθεί πλήγμα από Ρώσους χάκερ τον Μάρτιο, σύμφωνα με έκθεση ομάδας έρευνας και διαδικτυακής ασφάλειας.

Η ομάδα Pawn Storm, η οποία έχει γίνει γνωστή για διαδικτυακές επιθέσεις κατά... γνωστών προσωπικοτήτων στη Δύση, χρησιμοποίησε ειδικές τεχνικές προσπαθώντας να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα του κ. Μακρόν και στελεχών του κινήματός του, En Marche! (Εμπρός!), ανέφερε η εδρεύουσα στην Ιαπωνία Trend Micro.
Η Pawn Storm, γνωστή και ως APT28, θεωρείται η βασική ύποπτη για τις επιθέσεις του καλοκαιριού του 2016 κατά της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, με στόχο, κατά πάσα πιθανότητα, την υπονόμευση της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ.
Θεωρείται ότι διατηρεί δεσμούς με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, την ώρα που η Μόσχα εμφανίζεται να διατηρεί σχέσεις με την ακροδεξιά αντίπαλο του Εμανουέλ Μακρόν στη μάχη για την προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν.
Η τελευταία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μερικές ημέρες πριν τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών.
Τη Δευτέρα, η Ρωσία αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της στις γαλλικές εκλογές.
«Ποιες ομάδες; Από πού προέρχονται; Τι σχέση έχει η Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Θυμίζουν τις αντίστοιχες κατηγορίες που διατυπώθηκαν σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές, οι οποίες παραμένουν μέχρι σήμερα θολές και δεν περιποιούν τιμή σε όσους τις διατύπωσαν», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας.
Bookmark and Share