Έρικ Τραμπ: Ο μπαμπάς μου δεν φοβάται τον Πούτιν.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Έρικ Τραμπ: Ο μπαμπάς μου δεν φοβάται τον Πούτιν..

  • Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων στη Συρία αποδεικνύει ότι δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία και ότι δεν θα δεχθεί να «τον εκφοβίζει» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Έρικ Τραμπ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Daily Telegraph.


Ο 33χρονος Έρικ Τραμπ τόνισε ότι ο...  πατέρας του δεν τρομάζει από τις απειλές του Πούτιν για πόλεμο και ότι κανένας δεν θα είναι «πιο σκληρός» από τον Αμερικανό πρόεδρο, αν «μας προδώσουν».

Επίσης επιβεβαίωσε ότι η απόφαση του Τραμπ να βομβαρδίσει μια αεροπορική βάση του συριακού στρατού μετά τη χημική επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσε η Δαμασκός επηρεάστηκε από την αντίδραση της κόρης του Ιβάνκα, η οποία, σύμφωνα με τον αδελφό της ήταν «συντετριμμένη και εξοργισμένη».

«Η Ιβάνκα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει επιρροή. Είμαι βέβαιος ότι είπε “άκου, είναι φοβερά πράγματα”. Ο πατέρας μου θα δράσει σε τέτοιες περιπτώσεις», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε δεσμευθεί να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, ενώ η κυβέρνησή του έχει πληγεί από τις καταγγελίες για στενές σχέσεις μελών της με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο Έρικ Τραμπ, που έχει αναλάβει τη διαχείριση των επιχειρήσεων του πατέρα του μαζί με τον αδελφό του Ντόναλντ Τζούνιορ, εξήγησε ότι ο πατέρας του απλώς εκτιμούσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν «φιλικές σχέσεις με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις», αν αυτό είναι εφικτό και χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί σχέσεών του με τη Μόσχα «γελοίες».

«Αν κάτι έκανε η Συρία, ήταν να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σχέσεις με τη Ρωσία», τόνισε.

«Αν δείξουν έλλειψη σεβασμού και αν μας προδώσουν, εντάξει. Δεν θα υπάρξει κανένας πιο σκληρός (από τον πατέρα μου)», επεσήμανε ο Έρικ Τραμπ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις απειλές του Πούτιν για στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία, ο Έρικ Τραμπ απάντησε: «(Ο πατέρας μου) δεν είναι ένας άνθρωπος που εκφοβίζεται. Μπορώ να σας πω ότι είναι σκληρός και δεν θα τρομάξει».

«Παρεμπιπτόντως (ο Ντόναλντ Τραμπ) ήταν κατά της ανάληψης δράσης εναντίον της Συρίας πριν δύο χρόνια. Όταν ένας ηγέτης χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον του λαού του, εναντίον γυναικών και παιδιών, κάποια στιγμή η Αμερική, που είναι παγκόσμιος ηγέτης και παγκόσμια δύναμη, πρέπει να προσφερθεί και να δράσει και το έκανε με πολλή υποστήριξη από τους συμμάχους μας», σημείωσε ο γιος του Αμερικανού προέδρου.
Bookmark and Share