Citigroup: Δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για την ελληνική αξιολόγηση πριν τις 22 Μαΐου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Citigroup: Δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για την ελληνική αξιολόγηση πριν τις 22 Μαΐου


  • Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για την ελληνική αξιολόγηση πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου 2017, σύμφωνα με το ημερήσιο σχόλιο της Citigroup, η οποία θεωρεί ότι πολλά θα κριθούν στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 22-23 Απριλίου. 


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του.. Eurogroup, J. Dijsselbloem, έχει γίνει πρόοδος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, ωστόσο οι δύο πλευρές απέχουν σημαντικά από την επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση για την πληρωμή 7 δισ. ευρώ το καλοκαίρι και θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η αξιολόγηση.
Βασικό ζήτημα για την Ελλάδα αποτελεί το συνταξιοδοτικό.
Αυτό άλλωστε επισήμανε και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος τόνισε ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα παραμένει «δαπανηρό, στρεβλό και άδικο».
Υποστήριξε το κράτος δεν θα πρέπει να επιμείνει στη διατήρηση του μονοπωλίου των συνταξιοδοτικών παροχών και θα πρέπει επίσης να θεωρείται προσωπική αποταμίευση για να εξασφαλίζει κατά τη συνταξιοδότηση οικονομική ασφάλεια.
Σύμφωνα με τη Citigroup, το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι και πάλι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων, μετά από πολλές μεταρρυθμίσεις (περικοπές σε παροχές και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης) που εφαρμόστηκαν τα τελευταία επτά χρόνια.
Η οικονομία έχει συρρικνωθεί (και δεν έχει ανακάμψει ακόμη) και οι πιστωτές απαιτούν οι δαπάνες για συντάξεις να προσαρμοστούν αναλόγως.
Όμως με δεδομένα τα επίπεδα γήρανσης του πληθυσμού, αυτό είναι όλο και πιο δύσκολο να γίνει, ειδικά από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, καταλήγει η Citigroup.
Bookmark and Share