Facebook: Εργαλεία κατά του διαμοιρασμού προσωπικών φωτογραφιών χωρίς άδεια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Facebook: Εργαλεία κατά του διαμοιρασμού προσωπικών φωτογραφιών χωρίς άδεια

  • Μια σειρά από νέα εργαλεία, τα οποία θα βοηθούν χρήστες όταν προσωπικές τους φωτογραφίες διαμοιράζονται στο Facebook χωρίς την άδειά τους ανακοίνωσε το Facebook.

«Όταν αυτό το...περιεχόμενο, το οποίο συχνά χαρακτηρίζεται “revenge porn”, υποδεικνύεται σε εμάς, πλέον μπορούμε να αποτρέπουμε την κοινοποίησή του στο Facebook, το Messenger και το Instagram. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας για τη δημιουργία μας ασφαλούς κοινότητας, εντός και εκτός του Facebook», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Άντιγκον Ντέιβις, Head of Global Safety της εταιρείας.
Σύμφωνα με μελέτη πάνω στα θύματα του συγκεκριμένου φαινομένου στις ΗΠΑ, το 93% αυτών αναφέρουν σημαντική συναισθηματική οδύνη, και το 82% σημαντικές δυσκολίες στα κοινωνικά, τα επαγγελματικά και άλλους τομείς της ζωής τους.
Τα εργαλεία αυτά λειτουργούν ως εξής: Εάν κάποιος χρήστης δει μια εικόνα στο Facebook που μοιάζει ως προσωπική εικόνα κάποιου/ας που έχει διαμοιραστεί χωρίς άδεια, μπορεί να το αναφέρει (report) μέσω σχετικού link- επιλογής. Στη συνέχεια, ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ομάδας Community Operations της εταιρείας εξετάζουν την εικόνα και την κατεβάζουν εάν είναι κατά παράβαση των Community Standards του κοινωνικού δικτύου. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, απενεργοποιούμε επίσης τον λογαριασμό, για διαμοιρασμό προσωπικών εικόνων χωρίς άδεια. Παρέχουμε επίσης μια διαδικασία έφεσης εάν κάποιος θεωρήσει πως μια εικόνα κατέβηκε από λάθος», σημειώνεται σχετικά.
Επίσης, χρησιμοποιούνται τεχνολογίες photo-matching για να αποτραπούν επιπλέον προσπάθειες διαμοιρασμού της φωτογραφίας στο Facebook, το Messenger και το Instagram. Εάν κάποιος προσπαθήσει να την κοινοποιήσει αφού έχει αναφερθεί και κατεβεί, ενημερώνεται πως παραβιάζει τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου, και ότι η προσπάθεια από πλευράς του για διαμοιρασμό της φωτογραφίας μπλοκαρίστηκε.
«Επίσης συνεργαζόμαστε με οργανώσεις ασφαλείας για παροχή υποστήριξης στα θύματα αυτής της συμπεριφοράς» επισημαίνει η Ντέιβις- προσθέτοντας ότι τα εργαλεία αυτά αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με ειδικούς του χώρου της ασφαλείας και αποτελούν ένα παράδειγμα των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία όσον αφορά στην ασφάλεια των χρηστών.
Για τα συγκεκριμένα εργαλεία υπήρξε συνεργασία του Facebook με τη Cyber Civil Rights Initiative, το National Network to end Domestic Violence, το Center for Social Research, τη Revenge Porn Helpline (Μ. Βρετανία), καθώς και πάνω από 150 οργανώσεις και ειδικούς που έχουν να κάνουν με το θέμα της ασφάλειας σε Κένυα, Ινδία, Ιρλανδία, Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Ισπανία, Τουρκία, Σουηδία και Ολλανδία.
Bookmark and Share