FAZ: Η Αθήνα παραπλανά τους δανειστές - Κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

FAZ: Η Αθήνα παραπλανά τους δανειστές - Κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης

  • «Διότι γι' αυτό θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει ανανεώσει ριζικά τον κρατικό μηχανισμό και να έχει ενισχύσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας».

Κατά των τελευταίων... ελληνικών κυβερνήσεων στρέφεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), κατηγορώντας τες για συστηματική άρνηση να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις.
Σε άρθρο της με τίτλο «η Αθήνα παραπλανά τους δανειστές» εκτιμά ότι «επειδή η κυβέρνηση στην Ελλάδα αναβάλλει τις εδώ και καιρό υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις, υπάρχει ο κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης.
Διότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και δανεισμού για την Ελλάδα εκπνέει το 2018.
Η χώρα απέχει ακόμη πολύ από έναν ελάχιστο βαθμό οικονομικής εξυγίανσης», σημειώνει η FAZ, εκτιμώντας ότι σήμερα είναι αμφίβολο ότι το ελληνικό κράτος θα μπορεί να αναλάβει ξανά την πλήρη διαχείριση της οικονομίας μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.
«Διότι γι' αυτό θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει ανανεώσει ριζικά τον κρατικό μηχανισμό και να έχει ενισχύσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας».
Αυτές οι δύο δράσεις, τονίζει η γερμανική εφημερίδα, προβλέφθηκαν με λεπτομέρεια στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης και αποτελούν δέσμευση των ελληνικών κυβερνήσεων.
Bookmark and Share