FT: Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς, λόγω πολιτικού κόστους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

FT: Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς, λόγω πολιτικού κόστους

  • Έίχε επιτευχθεί τον Μάρτιο αλλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανώτατων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί περιελάμβανε νέες μειώσεις συντάξεων το 2019, χρονιά εκλογών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απέρριψε μία συμφωνία που είχε επιτευχθεί τον προηγούμενο μήνα με τους πιστωτές της χώρας, μετά από.. τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το περιεχόμενό της σε ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία περιελάμβανε περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και την εφαρμογή των περικοπών αυτών το 2019, λίγους μήνες δηλαδή πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει αντιμέτωπος με τις κάλπες στο τέλος της τετραετούς θητείας του.
"Το κόστος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα μπορούσε να στείλει το κόμμα στα μονοψήφια ποσοστά του παρελθόντος (...) ήταν μία συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν" αναφέρει στους FT πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες, που μπορεί να συνεχιστούν και μετά τα μεσάνυχτα όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem καθώς επίσης αξιωματούχοι από το ΔΝΤ και το ευρωπαϊκό σκέλος των Θεσμών.
Ο κ. Τσακαλώτος, αναμένεται ότι θα πιέσει ώστε οι περικοπές στις συντάξεις να καθυστερήσουν έως το 2020, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών για δεσμεύσεις σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις ομαδικές απολύσεις.
Bookmark and Share