Έφηβος θαυμαστής του ISIS ομολόγησε πως σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Έφηβος θαυμαστής του ISIS ομολόγησε πως σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Πάπα Φραγκίσκο

..κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ.



Ένας έφηβος από το Νιου Τζέρσει, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής των τζιχαντιστών, ομολόγησε..ενώπιον του δικαστηρίου ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Πάπα Φραγκίσκο και να πυροδοτήσει εκρηκτικά, κατά την επίσκεψη του Ποντίφικα στις ΗΠΑ, το 2015.

Ο 17χρονος Σάντος Κόλον, γνωστός και ως Αχμάντ Σακούρ, ανέφερε ότι προσπάθησε να στρατολογήσει ένα άτομο, που στην πραγματικότητα ήταν μυστικός πράκτορας του FBI, προκειμένου να τον βοηθήσει να εφαρμόσει το σχέδιό του.
Όπως παραδέχτηκε, σκόπευε να πυροβολήσει τον Πάπα κατά τη διάρκεια της δημόσιας λειτουργίας που έκανε παρουσία χιλιάδων πιστών στη Φιλαδέλφεια, και στη συνέχεια να πυροδοτήσει εκρηκτικά στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του νεαρού.

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 14 Αυγούστου 2015, ο 17χρονος πήγαινε μαζί με τον μυστικό πράκτορα για να επιθεωρήσει τον χώρο και να εντοπίσει πιθανούς στόχους, ενώ του έδινε οδηγίες για το πού να αγοράσει τα υλικά για να κατασκευάσει τα εκρηκτικά.
Ο Κόλον βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης το πολύ 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων.
Bookmark and Share