Ειδικός επιστήμονας του ΕΣΡ θα εκδώσει πόρισμα για την «καταλληλόλητα» του Survivor - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ειδικός επιστήμονας του ΕΣΡ θα εκδώσει πόρισμα για την «καταλληλόλητα» του Survivor

  • Σε ειδικό επιστήμονα ανέθεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μελετήσει τις επιπτώσεις του Survivor στους μαθητές μετά από σχετική ανακοίνωση της Γ-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η οποία στηλίτευσε το τηλεοπτικό προϊόν του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, «ύστερα από τη..δημοσιοποιηθείσα ανακοίνωση της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ανατέθηκε σε ειδικό επιστήμονα της Υπηρεσίας μας να μελετήσει το ζήτημα και να εισηγηθεί σχετικώς».

Ο ίδιος, πάντως, δεν ξεκαθαρίζει τι μέλλει γενέσθαι με το reality τηλεπαιχνίδι του σταθμού, εφόσον η εν λόγω εισήγηση είναι αρνητική ως προς το προϊόν. Σίγουρα, όμως, ανοίγει «θεσμικά» μια συζήτηση στο αρμόδιο όργανο (το οποίο μπορεί ακόμα και να ζητήσει την αλλαγή της ώρας προβολής), μετά από τις καταγγελίες συγκεκριμένου βουλευτή αλλά και συνδικαλιστικών οργάνων της εκπαίδευσης.

Τονίζεται ότι στην ανακοίνωσή της η Γ-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης υπογράμμιζε μεταξύ άλλων πως «το ΣΚΑΙ, το κανάλι με την πιο εχθρική στάση απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες και την πιο φιλική στην πολιτική καταστροφής των δικαιωμάτων μας και ιδιαίτερα αυτών της νέας γενιάς, προβάλλει ένα ακραία διαστροφικό, ανταγωνιστικό, "αθλητικό παιχνίδι", στο οποίο ανώνυμοι και διάσημοι αποκομμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον, διεκδικούν μέχρι «τελικής πτώσεως» το έπαθλο που συνήθως είναι η ...τροφή ! Αφού δεν έχει άρτο, πάρτε θεάματα... με άρτο!».
Bookmark and Share