SZ: Ανήσυχο το κλίμα στις διαπραγματεύσεις.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

SZ: Ανήσυχο το κλίμα στις διαπραγματεύσεις..

  • "Οι δανειστές αυξάνουν την πίεση προς την Αθήνα"


«Μετά από διαπραγματεύσεις μηνών ακόμα να συμφωνήσουν οι πιστωτές για τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ), επισημαίνοντας πως...το βασικό ερώτημα είναι για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ισχύσει ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, που συμφωνήθηκε για το 2018, αλλά και ποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται για να επιτευχθεί.
Η εφημερίδα του Μονάχου μεταδίδει πως υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε., με αφορμή και τη σημερινή (4/4) εκκίνηση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τέσσερεις θεσμοί για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η β’ αξιολόγηση.
«Οι δανειστές αυξάνουν την πίεση προς την Αθήνα.
Υπάρχει κλίμα ανησυχίας, δηλώνει υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Αν και για την τρέχουσα και επόμενη χρονιά οι προγνώσεις για την ανάπτυξη είναι θετικές, μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επανεξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία, που καθορίζουν την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος»
Bookmark and Share