Μόνο τις 2 τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε... 24.000 προσλήψεις! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μόνο τις 2 τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε... 24.000 προσλήψεις!

Προχθές, στο υπουργείο Παιδείας, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε 21.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας. 
Χθες,από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ο Τσίπρας μίλησε για 3.000 προσλήψεις προκειμένου να στελεχωθούν οι τοπικές μονάδες Υγείας.
Ο σχεδιασμός όμως δείχνει εντελώς μετέωρος και οι εξαγγελίες εμφανώς απροετοίμαστες 


Η στροφή του Πρωθυπουργού στην καθημερινότητα και η... έμφαση στα θέματα Παιδείας και Υγείας συνοδεύεται από εξαγγελίες για προσλήψεις. Μόνο που οι εξαγγελίες δεν φαίνεται να συνάδουν με την πραγματικότητα και έτσι πολλές από τις προσλήψεις μοιάζουν «πέτσινες» - κατά μία προσφιλή για τον Αλέξη Τσίπρα έννοια, όπως καταγράφηκε και στη χθεσινή παρέμβασή του.

Ο σχεδιασμός δείχνει μετέωρος και οι εξαγγελίες απροετοίμαστες: προχθές, στο υπουργείο Παιδείας, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε 21.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας. Χθες, ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου έκανε λόγο (Σκάι) για 10.000 προσλήψεις. Και την ίδια ώρα, από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ο Τσίπρας μιλούσε για 3.000 προσλήψεις προκειμένου να στελεχωθούν οι τοπικές μονάδες Υγείας. Μολαταύτα, σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, ο ίδιος είχε αναφερθεί σε 6.000 υλοποιημένες προσλήψεις και άλλες 12.000 που εκκρεμούν, ενώ κατά τις εξαγγελίες για το επίδομα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, είχε κάνει λόγο σε 5.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενημέρωσε τη Βουλή για συνολικά 18.600 προσλήψεις που έχουν υλοποιηθεί ή εκκρεμούν, ενώ τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλούν για μόλις 2.217 ολοκληρωμένες προσλήψεις μονίμων τη διετία 2015-2016...

Τα αντικρουόμενα στοιχεία δεν δείχνουν πάντως να πτοούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος, θέλοντας να χτυπήσει τη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στα αντίμετρα, θυμήθηκε τη δήλωση - σχόλιο Μητσοτάκη για τον τελικό Κυπέλλου και κατέφυγε σε ένα ευφυολόγημα: «Τα βλέπουν όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, πέτσινο και το Κέντρο Υγείας, όλα πέτσινα είναι. Πέτσινη είναι η κοινωνική τους ευαισθησία. Και ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας μεν ενθουσιασμό και χειροκροτήματα λόγω... οπαδικής εντοπιότητας, αλλά η αποστροφή του γέννησε νέους συνειρμούς που καταλήγουν στον Ιβάν Σαββίδη.

Με νομικούς κύκλους και τη ΝΔ να υποστηρίζουν τώρα ότι η επίμαχη τροπολογία δεν αφορά τη ΣΕΚΑΠ - καίτοι τη φωτογραφίζει - διότι δεν έχει ρητά αναδρομική ισχύ, η διαγραφή των προστίμων της καπνοβομοηχανίας αποκτά νέα διάσταση, καθώς ο βουλευτής που κατέθεσε την τροπολογία δήλωσε ευθέως ότι την πήρε έτοιμη: «Την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου», υποστήριξε (Αθήνα 9,84) ο Δημήτρης Δημητριάδης.
Bookmark and Share