Με ισχυρή ανάπτυξη άνοιξε το 2017 η -υπόλοιπη- ευρωζώνη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Με ισχυρή ανάπτυξη άνοιξε το 2017 η -υπόλοιπη- ευρωζώνη

  • Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, το αθροιστικό ΑΕΠ των 19 κρατών-μελών της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τα τέλη του 2016.
  • Εκτός κάδρου η Ελλάδα..

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο πέτυχε η ευρωζώνη τους πρώτους τρεις μήνες του 2017, καθώς.. επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν φαίνεται να πτοήθηκαν από την πολιτική αβεβαιότητα που πήγασε από τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, το αθροιστικό ΑΕΠ των 19 κρατών-μελών της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τα τέλη του 2016, και κατά 1,7% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Αυτό σημαίνει πως η ευρωζώνη κατέγραψε υψηλότερη ανάπτυξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ετήσια βάση, καθώς το αμερικανικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά μόλις 0,7% σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς.

Πρόκειται για το τέταρτο συναπτό έτος που η ευρωζώνη κατόρθωσε να ξεπεράσει σε ανάπτυξη τις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, αν και σπανίως καταφέρνει να διατηρήσει το «προβάδισμά» της καθώς κυλά ο χρόνος.

Οι πίνακες της Eurostat δεν περιλαμβάνουν στοιχεία για μεμονωμένες χώρες. Το πρόγραμμα δημοσιεύσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχές αναφέρει ότι θα εκδώσει δεδομένα για το ελληνικό ΑΕΠ στις 15 Μαΐου.
Bookmark and Share